Tudtad, hogy a jujubában (kínai datolya) közel 70-80-szor annyi C-vitamin van, mint az almában, és nagyon gazdag B-vitaminban?
Támogatja az anyagcserét és a szív egészségét.
Küzd a fáradtság és kimerültség ellen.
Hozzájárul az erős immun- és idegrendszerhez.
Kiváló vas-, kálium-, magnézium és kalciumforrás.
A jujuba (kínai datolya) magas tápanyagtartalommal rendelkezik, gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás. A Kínai Medicina szerint jótékony hatással van a gyomor és a lép problémákra. A C vitamin egy nagyon hatásos antioxidáns, melyben ez a gyümölcs olyannyira bővelkedik, hogy természetes C vitaminnak is nevezik. A jujuba az emberi szervezet megfelelő működéséhez szükségesek 24 aminosavból 18-at tartalmaz. De talán a kínai datolyában található összes hasznos összetevő közül a legértékesebb az adenozin monofoszfát vagy cAMP. Ez az anyag felelős az intercelluláris jelek felerősítéséért továbbá befolyásolja az intercelluláris impulzusokat. Számos egyéb előnye mellett a cAMP fontos szerepet játszik az idegrendszeren belüli kommunikációban.
Kínai datolyalé koncentrátum (JUJUBA) tartalma:
- C-vitamin
- B1-vitamin
- B2-vitamin
- B6-vitamin
- Vas
- Kálium
- Magnézium
- Kalcium
- cAMP
A Kínából származó Ziziphus jujuba (jujuba, kínai datolya) a funkcionális élelmiszerek első kategóriájába tartozik, ami azt jelenti, hogy nemcsak magas tápértékű, de pozitív hatással van az egészségre és az általános közérzetre is. A kínaiak már 3000 évvel ezelőtt is bort készítettek a kínai datolya erjesztésével. Ezt a fajta bort akkoriban jótékony hatású italnak tartották, és fogadások alkalmával szolgálták fel. Az orvostudomány is felfigyelt a gyümölcsre. Manapság a kínai datolya étrend-kiegészítőkben található meg. A TIENS Kínai datolyalevet alkotó koncentrátum Kelet-Kínából, a Hebei tartományban található Cangzou városából származik. A szabadalmaztatott technológiáknak köszönhetően a gyümölcs bioaktív tulajdonságai tökéletesen megmaradnak.
Összetevők:
A TIENS Kínai datolyalé (jujuba) koncentrátum a legkiválóbb minőségű jujuba gyümölcs aranyselyem fajtájának kivonatából készül. A kínai datolya magas tápértékű, és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag. A C-vitamin hatékony antioxidáns, magas koncentrációjának köszönhetően pedig a gyümölcsöt gyakran „természetes C-vitaminként” is emlegetik. A kínai datolya csaknem 70–80-szor annyi C-vitamint tartalmaz, mint az alma. A gyümölcs rengeteg B-vitamint tartalmaz, amelyek serkentik az anyagcserét, csökkentik a fáradtságot és a kimerültséget, továbbá javítják az immun- és az idegrendszer működését. A kínai datolya ráadásul vasban, káliumban, magnéziumban és kalciumban gazdag. A jujuba a test megfelelő működéséhez elengedhetetlen 24 aminosavból 18-at tartalmaz. A gyümölcs leghasznosabb összetevője mégis a ciklikus adenozin-monofoszfát, röviden a cAMP. Ez a vegyület serkenti a sejtek közötti jelátvitelt, mert hatással van a sejtek közötti impulzusokra. A cAMP így számos más hatása mellett az idegrendszer kommunikációjához elengedhetetlen.
Hatás
A tudományos publikációk szerint a kínai datolya, vagyis Ziziphus jujuba (aranyselyem jujuba) az alábbiakat tartalmazza:
- C-vitamint, amely megóvja a sejteket az oxidatív stressztől, csökkentheti a kimerültséget és a fáradtságot, illetve növelheti a szervezet természetes állóképességét
- A B1-vitamin a normál szívműködést segítheti elő
- A B2-vitamin megóvja a sejteket az oxidatív stressztől, megfelelő látást biztosíthat és javíthatja a bőr állapotát
- A B6-vitamin a megfelelő vörösvérsejt-képződéshez szükséges
- A kálium hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhez
- A vas befolyásolja a vér oxigénszállító képességét, segítheti az emésztést és támogatja a szervezet védekezőképességét
- A kalcium az izom-összehúzódáshoz, a véralvadáshoz és az idegek impulzusvezetéséhez szükséges. Nélkülözhetetlen továbbá az egészséges csontokhoz és fogakhoz
Nettó tömeg: 1,27 kg (50 ml / üveg).
Javasolt napi adag: Napi 1 üvegcse, melynek tartalmát oldjuk fel 200 ml meleg vízben.
A személyre szabott tanácsért hívja Rácz Lívia Egészségszakit!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.