Vess véget a visszatérő gyerek náthának!

vess veget a visszatero gyerek nathanak

Eleged van abból hogy kisgyermeked folyamatosan kimarad a bölcsődéből, óvodából mert kéthetente újabb fertőzést kap el a többiektől vagy visszaesik?

Sokszor annyira összefolynak a betegségek, hogy azt sem tudod eldönteni, ez még az előző, vagy már új fertőzés?

Megértelek, teljesen átérzem a problémádat, ugyanis nekem is egy bölcsődés és egy óvodás gyermekem van és látom, hogy hogyan szenvednek a csoporttársaik. Ebben az évben már 127 családnak segítettem ezt a problémát kiküszöbölni.

Hogyan? Mindjárt mutatok Neked 3 meghatározó szempontot a probléma megoldásához.

A persze az egy teljesen természetes folyamat, hogy amikor a kisgyermeked elsőként bekerül a közösségbe, akkor meg kell ismerkedni az új kórokozókkal. És ezt természetesen  kellemetlen tünetekkel, orrfolyással, torok és fülfájással, lázzal, köhögéssel, hasmenéssel járhat együtt, ez valóban normális folyamat. De ennek nem kell súlyos tünetekkel, szövődményekkel, folyamatos antibiotikum-szedéssel és állandó betegeskedéssel együtt járnia!  Jóval családbarátabb módja is van az immunrendszer kialakulásának.

Az én gyerekeim nem ismerik az anitbiotikumot, mert születésük óta (2,5 és 4 évesek), csak 1x 3 napig kaptak ilyen gyógyszert. És ebben az évben összesen talán 3-4 alkalommal maradtunk otthon, legfeljebb 1-3 napot. Ebből az egyik pont hétvégre esett, hétfőn már újult erővel folytattuk az ovit és a bölcsit is.

Ahhoz, hogy ne kelljen állandóan antibiotikumokon élnetek és ne kelljen kéthetente táppénzre menned a kisgyermekeddel,  nem elég egyszerűen egy csoda vitamin.

Rendszerben kell gondolkodnod!

vess veget a visszatero gyerek nathanak 1

Ehhez adok én most neked néhány alapinformációt, amelyek alkalmazásával már a egyértelműen érzékelni fogod, hogy közel sem jelentenek akkora veszélyt a gyermekedre a fertőzések mint eddig.

  1.  tipp:
    Gyermeked egészségmegőrző programját évszakok szerint kell felépítened. Nem mindegy, hogy mikor milyen étrend kiegészítőket és milyen ételeket kap a gyermek. Ahhoz, hogy az immunrendszerének a fejlődését mindig a lehető legnagyobb mértékben támogasd, alkalmazkodni kell az emberi test évszakok szerint igényeihez. Nem működik az, hogy mindig ugyanazokat az étrend kiegészítőket használod az immunrendszer támogatására és akkor majd szépen kiválogatja belőle a szervezet ami kell neki.. Másmilyen támogatás kell, más nyomelemek, más vitaminok kellenek  télen, tavasszal, nyáron és ősszel is. Nem védi meg a szemed fényét,  ha egyszerűen csak mindig valamilyen multivitamint adsz neki! Akkor sem, ha jó minőségű,  drága márkát választasz!.Bizonyára észrevetted már te is, hogy hiába adod a különböző, legdrágább multivitaminokat és gyerek étrend kiegészítőket a szemet fényének, egyszerűen akkor is elkapja a betegségeket. Lehet hogy picivel enyhébbek a tünetek, de nem lehet egyértelműen megállapítani hogy az a bizonyos komplex multivitamin készítmény beválik-e vagy nem. Ezért aztán folyamatosan próbálgatod az újabbnál újabb és drágábbnál drágább vitaminokat de valahogy mégsem jön össze az egészségének megőrzése és mégis mindig visszaesik vagy újabb fertőzést kap el. Ha az évszakokhoz kapcsolódó szükségleteket figyelmen kívül hagyjuk, akkor az egészségmegőrzés folyamatnak alapszabályát hagyjuk figyelmen kívül. Az olyan mintha a napsütést, a hőséget, a hideget, a szelet vagy az esőt akarnánk figyelmen kívül hagyni, amikor szabadtéri programot szervezünk.
  2.  tipp:
    Figyelembe kell venned a gyermeked alkati sajátosságait. Van-e veleszületett rendellenessége, fejlődési nehézsége, szervi elváltozása. Esetleg műtét, vagy bármi, ami befolyásolhatja az immunrendszerének kialakulását. Melyek azok a szervei, amelyek fogékonyabbak a betegségekre, melyek azok a kórokozók, amelyekre fogékonyabb. A fogékonyságot, hajlamokat általában 10-12 hónapos korára már érzékeljük a gyermekünknek. Amennyiben ez nehézséget okoz neked, nyugodtan kérj segítséget a védőnőtől. Kérd meg, hogy adjon tanácsot, milyen szempontok alapján figyeld a gyermeked betegségekre való fogékonyságát.
  3.  tipp:
    Vidd emberek közé és engedd, hogy mások is ölbe vegyék a születése napjától kezdve! Ez nagyon fontos tényező, ugyanis megnehezíted a kórokozókkal való ismerkedést, ha az első néhány hónapban a széltől is óvod a gyermekedet. Ha nem viszed sehova és nem fogadtok rendszeresen látogatókat, aztán  elvágólag egyik napról a másira bekerül egy közösségbe, akkor sokkal nehezebb lesz a szervezetének alkalmazkodni az új helyzethez, mintha születésétől fogva folyamatosan és fokozatosan szoktatod hozzá a nagyobb és nagyobb közösségek kell együtt járó kórokozó mennyiséghez. Tehát a pici babádat kisebb közösségekbe, majd bölcsödébe járatni nemcsak azért hasznos, mert egyébként az ember társas lény, és minél korábban kerül valaki közösségbe, annál könnyebben fog alkalmazkodni a társadalmi szabályokhoz. Hanem azért is nagyon hasznos már egészen pici baba kortól szoktatni a szervezetét más emberek jelenlétéhez, mert így a nagyobb közösségbe kerülés is sokkal kisebb terhet ró majd az immunrendszerére.

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan védd meg gyermekedet és építsd immunrendszerét, hogy könnyen átvészelje a kórokozókkal való ismerkedést, az oltásokat és mindig jól érezze magát,  akkor olvasd el az e-bookomat

Ide kattintva beleolvashatsz- nézd meg, hogy tetszik-e!

Ha sokkal többet akarsz néhány jól működő tippnél, vegyél részt a workshopomon (személyesen vagy online), ahol megtanítom neked, hogyan építsd fel az egész családod egészségmegőrző programját egy teljes évre. (Black november akció!!! 40.000 Ft helyett csak 20.000 Ft az akciós kuponkóddal). Időpontokért és bővebb infóért kattints ide:

Télen-nyáron egészség workshop

Ha nincs időd vagy módod megtanulni, hogyan állítsd össze gyermeked egész éves egészségmegőrző programját, hanem rögtön meg akarod kapni a kész megoldást, akkor nézd meg komplex – kor, nem és aktivitás szerint összeállított – téli egészségmegőrző csomagjaimat, melyeket 22 év tapasztalattal és 9000+ elégedett ügyféllel a hátam mögött állítottam össze.

Téli egészségmegőrző csomagok

Ha pedig ennél személyre szabottabb, teljesen egyedi programot akarsz a gyermekednek, akkor jelentkezz be személyes vagy online konzultációra, ahol 2,5- 3 óra alatt felmérem a gyermeked életviteli sajátosságait és összeállítok Neki egy egész éves egyedi egészségtervet, amely mentén haladva teljesen megváltozik az életetek, elfelejthetitek az örökös orrfolyást, lázat, köhögést, fülfájást, hasfájást, kiütéseket és egyéb, makacs, visszatérő gyerekbetegségeket!

Egészségterv- konzultáció